Cara Pegang Stereng Boleh Tahu Personaliti Seseorang Macam Mana

Cara kita cakap, cara kita lakukan sesuatu segalanya menggambarkan personaliti kita. Antara acara lain nak tahu personaliti seseorang macam mana adalah berdasarkan cara mereka memegang stereng. 

#1 Minimalis – Cuba hidup dengan cara yang simple. Lebih memilih untuk mempunyai beberapa sahaja teman rapat daripada kawan yang ramai. Tapi tak bermakna seorang yang membosankan. Teman sekeliling hormat dengan cara hidup korang. 

#2 Logikal – Seorang yang reasonable dan rational. Keluarga hormat cara koranf buat keputusan yang betul. Kadangkala ada mood swings, but masih cuba untuk mengawal. 

 

#3 Seorang yang penenang – Korang jenis tak boleh tahan konflik. Kalau tiba-tiba ternaik suara, tu adalah sesuatu yang sangat rare ! Korang memilih untuk selesaikan masalah dengan cara yang berhemah. 

#4 Perfectionist – Korang pegang stereng sama seperti masa korang belajar bawa kereta sebabnya semua benda kena dibuat dengan betul. 

#5 Alarmist – Jenis yang ada anxiety. Koran akan check kerb orang banyak kali nak make sure semua okay. Keluarga selalu tolong untik tenangkan korang.  

#6 Adventurer – Korang seorang yang sukakan adventure. Buat parachute, swimming dengan sharks, semua yg orang takut korang buat. Ramai je orang tak faham dengan lifestyle korang, tapi diorang tetap hormat.

 #7 Boss – korang dilahirkan untuk jadi leader atau mudah untuk bertanggungjawab. ramai orang anggap korang sebagai mentor dan yakin dengan korang. 

#8 Breadwinner – Ramai orang sayang korang disebabkan korang orang yang sangat caring. Korang happy bila orang keliling korang happy dan sanggup support bila dorang jatuh. 

#9 Cool – Searing yang tenang dalam apa jua situasi. Korang hidup macam everyday holiday dan taknak ubah apa-apa pun dalam hidup korang. 

#10 Bulldover – Seorang yang sangat busy, dan tak ada masa nak layan orang yang halang apa korang buat. Rakan -rakan selalu refer kat korang if nak minta pendapat. 

 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @PenPilot

 

 

Sumber : Sinar.my via BrightSide